Keski-Suomen parhaat retkikohteet

Keski-Suomen parhaat retkikohteet

Keski-Suomen luonnonsuojelualueet ovat loistava kohde niille, jotka haluavat kokea Suomen erämaan koskemattoman kauneuden. Nämä luonnonsuojelualueet tarjoavat ainutlaatuisen turvapaikan, jossa kävijät voivat tarkkailla ja ihailla upeaa luonnon monimuotoisuutta ja koskematonta maastoa.

Keski-Suomen sadoista poluista löytyy haastetta niin aloittelijalle kuin konkarillekin

Keski-Suomessa riittää upeita paikkoja, sillä luonnonsuojelualueita on maakunnassa peräti 450 hehtaarin edestä. Luonnonsuojelualueita on kaiken kaikkiaan neljä, mutta tämän lisäksi löytyy kilometrien edestä myös muita opastein merkattuja luontopolkuja ja -reittejä. Mikäli olet uusi vaelluksen parissa, kannattaa aloittaa helppokulkuisista ja lyhyemmistä reiteistä. Eihän aloittelevan sijoittajankaan kannata lähteä ostoksille ennen aiheeseen perehtymistä. Se tapahtuu esimerkiksi kätevästi osoitteessa ethereumkurssi.fi.

Etelä-Konnevedellä pääsee suomalaisen maaseudun ytimeen

Etelä-Konneveden kansallispuisto on loistava vierailukohde, jos haluat päästä eroon kaikesta kaupungin hälinästä ja arvostat Suomen hienoimpia luonnonmaisemia. Puisto tarjoaa jokaiselle jotakin: etsitpä sitten rauhallista leirintäaluetta tai seikkailunhaluista vaellusta erämaassa. Puistossa on useita luontopolkuja, jotka kulkevat erilaisten maisemien ja luontotyyppien halki sekä kaksi erikseen nimettyä erämaa-aluetta, joilla voit kokea todellisen suomalaisen maaseudun rauhan. Alueelle pääsee kätevästi myös veneellä.

Kansallispuiston monipuoliset aktiviteetit

Etelä-Konneveden idyllisessä kansallispuistossa voit myös harrastaa melontaa, kalastusta ja lintujen tarkkailua. Puistossa on tarjolla laaja valikoima leirintämahdollisuuksia, joten jos etsit paikkaa, jossa voit leiriytyä tähtien alla, Etelä-Konneveden kansallispuisto voi olla juuri sinua varten. Jopa talvella, jolloin suuri osa puistosta on lumen peitossa, alue on edelleen kaunis näky. Kannattaa kuitenkin varautua jyrkkiin nousuihin paikka paikoin, lumikengätkään tuskin ovat pahitteeksi.

Iso-Häkki on lapsiperheiden suosikkikohde

Toinen mainitsemisen arvoinen kansallispuistokohde on ehdottomasti Pyhä-Häkki, joka sijaitsee Saarijärvellä. Polkuja on yli 20 kilometrin edestä. Lyhyin reitti on ainoastaan 1,4 kilometriä, joten se on ideaalinen erityisesti pienten lasten kanssa retkeileville. Talvisin Saarijärven kaupunki huolehtii alueen latujen ylläpidosta. Pyhä-Häkistä erityisen tekee siellä humisevat ikihongat. Puut ovat peräti 400 vuotta vanhoja. Reitin varrelta löytyy myös kaksi tulentekopaikkaa, joissa saa keitettyä niin nokipannukahvit kuin paistettua makkaratkin. Juomavettä sen sijaan kannattaa varata mukaan riittävästi, sillä alueella on ainoastaan yksi vedenottopiste.